Vorige pagina

Genieten in Beieren

PLAATSEN IN BEIEREN OM VAN TE GENIETEN. 

Op reis in Beieren kom ik regelmatig unieke smaakschatten tegen die verborgen liggen in de verste uithoeken van deze mooiste deelstaat van Duitsland. In Beieren vind je regionale delicatessen in overvloed. 
Het is heerlijk om daarvan te genieten tussen de hoge bergen en glooiende heuvels, grote meren en kleine vijvers, cultuurrijke steden en verborgen pittoreske dorpjes. Typisch Beiers is dat de tradities overal hoog in het vaandel staan. Zelfs in het kleinste dorp cultiveren de inwoners het hele jaar door hun feesten en gebruiken. 

Ik heb hieronder wat plekken beschreven waar je vanalles kunt beleven rond authentieke Beierse producten. 

DE HALLERTAU

AROMASPEKTAKEL VOOR DE HELE WERELD
De Hallertau, het grootste hopgebied ter wereld, ligt in het hart van Beieren, centraal tussen München, Ingolstadt, Regensburg en Landshut. De meest “Beierse” plant - hop - wordt hier al eeuwenlang geteeld en verbouwd; deze regio bevindt zich midden in de bakermat voor de biercultuur. Tot op de dag van vandaag is hop kenmerkend voor zowel het landschap als de identiteit en cultuur van de inwoners.


DE MAINSCHLEIFE BIJ VOLKACH

OVER HET WATER NAAR DE WIJN
Het landschap van het wijneiland op de Mainschleife wordt gekenmerkt door ongeveer 750 hectare wijngaarden. Met een schilderachtig uitzicht kun je hier genieten van uitstekende wijnen en andere regionale specialiteiten. Hier ben je in het hart van het Fränkische Weinland. Een gebied rond de rivier de Main. 
 

LINDAU AAN DE BODENSEE 

MEER, BERGEN EN ZOET FRUIT
Rondom het Lindauer Bodenmeer worden de culinaire wensen van de gasten vervuld. Het zijn niet meer alleen appels, maar ook heel veel andere heerlijke vruchten voor de lekkerste jam en chutneys. De regio rond de fantastisch mooie stad Lindau wordt gekenmerkt door zijn fruitboerderijen.


IMMENSTADT IN DE ALLGÄU

100 DAGEN ZOMER VOOR DE BESTE KAAS
In de bergen rond Immenstadt im Allgäu, een plaats tussen de Alpentoppen, brengen de melkboeren de zomer door op de Alpen en zorgen voor de koeien en het jongvee. De melk wordt ter plekke op de bergalm verwerkt. De Allgäu Sennalp kaas wordt daar met veel handwerk en liefde gemaakt. Deze kaas krijgt zijn hoge kwaliteit door de koeien op natuurlijke wijze gras en hooi te voeren.