Schwaben/Allgäu

Schwaben/Allgäu

Ontdek Beieren
Meer informatie
Regio Franken

Regio Franken

Ontdek Beieren
Meer informatie
Regio Ostbayern

Regio Ostbayern

Ontdek Beieren
Meer informatie
Regio Oberbayern

Regio Oberbayern

Ontdek Beieren
Meer informatie

Ontdek Beieren

map nl-de
FrankenOstbayernOberbayernSchwabenAllgäuAschaffenburgWürzburgAnsbachNürnbergBayreuthAmbergRegensburgPassauMünchenAugsburgGarmischPartenkirchenBerchtesgadenKemptenOberstdorfLindauIngolstadt

Franken

Franken
Middeleeuwse steden, natuurparken, culinaire specialiteiten, wereldberoemde biercultuur, oude wijncultuur, de Romanische Strasse, UNESCO werelderfgoed, Bamberg, Nürnberg, Bayreuth, Würzburg, Aschaffenburg, Bier- und Burgenstrasse, Frânkische Schweiz, etc.

Ostbayern

Ostbayern
Het met oeroude bossen omgeven groene heuvelland, de romantische dorpen en steden, met overal de oergezellige Beierse gastronomie: dat is Ostbayern!

Oberbayern

Oberbayern
Een Eldorado voor fietsers, wandelaars, watersporters, bergklimmers, maar ook voor cultuurliefhebbers.

Schwaben/Allgäu

Schwaben/Allgäu
Tussen reuzenkraters, Schloss Neuschwanstein, de Bodensee en Oberstdorf ligt een vakantieparadijs met een aaneenschakeling van hoogtepunten op cultuurgebied in een imposante omgeving van bergen en vergezichten.

Meer informatie over Franken

Wat kan ik verwachten?

Franken is onderverdeeld in in totaal 16 gebieden die u veel afwisseling en verscheidenheid bieden. In tien natuurparken, die ruim de helft van de regio in beslag nemen, leren gasten op een actieve manier het beste de prachtige natuur kennen en waarderen. 

Frankische Schweiz is een goed voorbeeld van de veelzijdigheid in Franken: tussen Bamberg, Bayreuth en Neurenberg wordt het landschap gedomineerd door karakteristieke berg- en heuvellandschappen, opvallende rotsformaties en glooiende riviervalleien. Daartussen verscholen ontdekt u middeleeuwse kastelen en paleizen, en meer dan 1.000 grotten, waaronder indrukwekkende druipgrotten. En Franken is beroemd om zijn Romatische Strasse met een aaneenschakeling van steden en bezienswaardigheden, welke zo uit een sprookjesboek lijken te komen. 

Kortom: de pareltjes van steden, het heerlijke landschap, de uitstekende gastronomie, de wereldberoemde wijncultuur, maar vooral de wereldwijd unieke biercultuur, maken Franken tot een regio om met volle teugen te van genieten! 

slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider

Meer informatie over Ostbayern

Wat kan ik verwachten?

Tussen de Donau, Tsechië en Oostenrijk strekt zich een uniek beschermd natuurlandschap en een eeuwenoude cultuur uit over een oppervlakte van 6.000 vierkante kilometer. Hier vindt men de het eerste Nationalpark (nationale natuurpark) van Duitsland, het Beierse Woud. Het landschap kenmerkt zich als glooiend en heuvelachtig met talrijke bergtoppen boven 1 kilometer hoogte. Denk aan bekende gebieden rond bergen als de Große Arber en de Dreisessel. Maar ook echte plubliekstrekkers zijn de magnifieke steden Regensburg en Passau.

Ga op ontdekking naar oude tijden in kastelen, oude vestigingen, kloosters en kerken. Wat de regio Ostbayern bekend maakt zijn de glasbazerijen en de warme, helende thermale bronnen en zwembaden (Thermen). Het gastvrije Ostbayern is uitermate goed ingericht voor de actieve toerist. Wandelroutes, fietsroutes en alle vormen van buitensporten zijn overal binnen handbereik. 

Beleef hoe het is in de oeroude natuur van Ostbayern en geniet van de heerlijke plekken! 

slider
slider
slider
slider

Meer informatie over Oberbayern

Wat kan ik verwachten?

Oberbayern: de Beierse Alpen, de rvieren en meren, een indukwekkend landschap dat Beieren wereldberoemd heeft gemaakt. Verder zijn er veel pareltjes van plaatsen en een rijke cultuur met paleizen, kerken en kloosters.

Een hoogtepunt vormt natuurlijk München, een citytrip meer dan waard! Zowel avontuurlijke, actieve vakantiegangers als liefhebbers van de bijzondere eeuwenoude geschiedenis komen in de vakantieregio 'Opper Beieren' volop aan hun trekken.

Een afwisselende vakantie is gegarandeerd. Naast alles in en rond de hoofdstad München is het paleis Herrenchiemsee een grote publiekstrekker. Het is gelegen op het eiland Herrenchiemsee, in de Chiemsee. Dit kasteel, een kopie van Versailles, was één van de vele schatten die de sprookjeskoning van Beieren Ludwig II acherliet.

In Oberbayern vind je rust en ontspanning, actie, cultuur en tradities. 

slider
slider
slider
slider
slider
slider

Meer informatie over Schwaben/Allgäu

Wat kan ik verwachten?

De schoonheid van de Allgäu kent veel kanten welke in alle 4 de seizoenen tot hun recht komen. Prachtige bergen, diepblauwe meren, groene dalen en witte skipistes, imposante kastelen en barokke kerken, glooiende Alpenweides en woeste rotspartijen!

Noordelijk van deze regio in Beieren tref je het deel aan met de naam (Beiers) Schwaben. Dat gedeelte is wat lager gelegen en staat bekend om de oude, gezellige steden, een paradijselijke natuur en ontelbare bezienswaardigheden. 

Ontdek het unieke van deze regio en zijn inwoners en laat je verrassen en verwennen door het beste wat Schwaben/Allgäu te bieden heeft. Of het nu genietend is van de eerste zonnestralen op de Nebelhorn, een fietstocht langs de Donau, de overweldigende stilte in de Augsburger Dom, schilderachtige dorpjes en steden of een heerlijk bord met Allgäuer specialiteiten: ontdek het zelf!

slider
slider
slider
slider
slider