Vorige pagina

Op avontuur in 2024....

Nog even en dan is er weer een jaar voorbij. Voor sommigen lijkt het jaar voorbij gevlogen. Anderen kunnen niet wachten om er afscheid van te nemen én te starten aan een heel nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. 

Het einde van het jaar is voor velen een tijd van reflectie en het maken van plannen voor het nieuwe jaar. Dat is het ook voor Bavariatrips. We nemen jullie daar graag in mee. 

Laten we beginnen met de reflectie.  We kijken terug op een succesvolle start van Bavariatrips! Wat hebben we hard gewerkt om onze certificeringen te krijgen en (eindelijk) echt te kunnen starten met Bavariatrips. Goed werk heeft tijd nodig, ook bij ons. Maar eindelijk op 12 juli 2023 was het zover! Bavariatrips was klaar om het avontuur te beginnen en haar weg te vinden. Voor onze eerste reis naar het Oktoberfest in München bleek de tijd te kort om deze te organiseren zoals we voor ogen hadden. Gelijk al een uitdaging op ons pad. Met omdenken hebben we toch een super gezellige, succesvolle eerste internationaal getinte Oktoberfestreis 2.0 georganiseerd. Heel anders dan vooraf verwacht maar met trots kijken we hierop terug. 
2023 sluiten we af met een reis naar het ‘andere Rome’, de betoverende werelderfgoedstad Bamberg. Ik begeleid van 15 tot en met 18 december onze groepsreis ‘Kersttijd in magisch Bamberg’. Een gezellig, actief weekend genieten van de heerlijke Beierse kerstsfeer in Bamberg én Nürnberg. 

Het nieuwe jaar biedt ons een kans om nieuwe doelen te stellen en onszelf te verbeteren en Bavariatrips verder te ontwikkelen. Ook persoonlijk maak ik ieder jaar weer een lijstje goede voornemens. Een nieuw jaar is als een nieuw schrift, een nieuwe agenda: alle blaadjes zijn leeg, wachtend op nieuwe verhalen, nieuwe doelen, nieuwe ontmoetingen. Iets om naar uit te kijken. Met de pen in eigen hand kan ik zelf de pagina’s vol schrijven en zelf mijn eigen verhaal schrijven en mijn pad kiezen. Mijn voornemens voor het nieuwe jaar zijn voornemens zoals velen van ons ze maken: 
1)    Regelmatig sporten
2)    Gezond eten
3)    Voldoende rust en balans creëren.

En weet je wat nu zo leuk is? Ook voor Bavariatrips kunnen we een soortgelijk lijstje maken.  

1)    Regelmatig sporten: voor begin juni hebben we een meerdaagse wandelreis in de Beierse Alpen, ook voor de minder geoefende wandelaar. 
2)    Meer tijd en aandacht besteden aan cultuur; al het moois om ons heen: de kerstreis naar Bamberg en de Oktoberfestreis komen natuurlijk ook in 2024 op de agenda. Als nieuwe reis hebben we een themareis naar München in ontwikkeling, waaraan de gouden eeuw van de Beierse koningen gekoppeld is. Ook zijn we bezig met de voorbereidingen van een wijnreis want naast de biercultuur heeft Beieren een eeuwenoude wijncultuur met het verrassend mooie Weinland Franken.   
3)    Voldoende rust, balans creëren en energie opdoen: al onze reizen geven je energie en balans in je leven, door de verbinding met andere mensen, cultuur en de natuur. Een goed voorbeeld hiervan is onze geweldige Welnessreis naar Bad Kissingen met alle aandacht voor je persoonlijke welzijn. Dit is de eerste reis van Bavariatrips in 2024.

De wellnessreis staat eind februari al op het programma. Het kan voor een boost zorgen na de eerste maanden van het jaar, wanneer de eerste goede voornemens alweer een beetje gaan afbladderen. Of je wilt bijkomen van de drukke carnavalsdagen. Een paar dagen of een week verblijven in Bad Kissingen, om te genieten van rust en het verbeteren van je welzijn, is een ideaal recept. 

We bieden 2 fraaie arrangementen aan met 3 of 7 overnachtingen. Het is een kleinschalige groepsreis, echter met slechts 2 momenten waarop de groep een gezamenlijke activiteit heeft. Je hebt dus alle ruimte om de tijd zelf in te delen.  
Vorige week hebben we zelf een voorproefje genomen. Dit “keizerlijk” verblijf was fantastisch! De geneeskrachtige bronnen én de onmiskenbare Beierse gezelligheid zijn een ware weldaad voor lichaam en geest. 

Het hotel heeft alles wat je van een wellnesshotel in een kuurstad verwacht en ligt in een prachtige omgeving. Als je de deur van het hotel uitloopt, loop je zo de wereldberoemde Wandelhalle in met de geneeskrachtige bronwaters. Daar hebben we ook genoten van de prachtige muziek van het Staatsbad Philharmonie Kissingen. Het hoort bij het complete pakket van wellness. 
Verder ligt het immense, oudste kuurpark van Europa tegenover het hotel. We hebben vanaf het hotel gekozen voor een wandelroute door het kuurpark en prachtige bospaden met als thema Sisi: een ‘keizerlijke’ wandeling in de kuurstad Bad Kissingen. Keizerin Elisabeth maar ook keizer Frans Josef, koningen en andere beroemdheden gingen ons voor. 

Er is meer dan genoeg om onze aandacht en energie in te stoppen in het nieuwe jaar. We hebben er heel veel zin in en hopen dat we ook jou in het nieuwe jaar kunnen laten zien en beleven wat de pareltjes van Beieren zijn. 

Voor nu willen we je succes wensen met het maken van jouw goede voornemens. 

Frohe Weihnachten und ein gutes neues jaar!
Fijne Feestdagen en de beste wensen voor 2024.