Vorige pagina

Tussen hemel en hop

Beieren verkennen via diverse bekende en minder bekende routes? Het doet er eigenlijk niet toe, wat voor route je kiest. Ik heb er verschillende gelopen, gefietst en met de auto verkend en ze hebben me allemaal verrast. Typisch vind ik dat er zoveel om heen te doen is. Dat maakt het plannen voor mij moeilijk. De tijd die ervoor staat komt nooit uit, want ik wil alles gezien hebben. Afijn, er zijn diverse bekende en minder bekende routes door Beieren. Het zijn er veel teveel om op te noemen. De meeste routes hebben een specifiek thema. Ik meld hieronder een paar voorbeelden uit het onbeperkte aanbod van autoroutes, fiets- en wandelroutes. Wil je meer weten? Aarzel dan niet en neem contact met me op.   

Romantische Strasse. 
Dit is wellicht de meest bekende. Deze route loopt van Würzburg tot aan Füssen en doorkruist schilderachtige dorpjes, middeleeuwse kastelen en historische steden.

Deutsche Alpenstrasse. 
Deze panoramische route strekt zich uit over 450 kilometer door de prachtige Alpenlandschappen van Beieren, van de Bodensee tot aan de Königssee, met stops bij charmante stadjes en adembenemende uitzichten.

Porzellanstrasse. 
De Porseleinroute leidt je van de bakermat van de Noord-Beierse porseleinproductie in het midden van Franken tot aan het Kaiserwald in het naburige Tsjechië. Je zult versteld staan hoe interactief deze route door porseleinland is. Tijdens een reis langs de Porseleinroute kun je je onderdompelen in de wereld van het witte goud. Je ervaart interessante dingen over de oorsprong, geschiedenis en kunst van porselein in bijzondere musea, kostbare collecties, factory outlets en locaties waar porselein geproduceerd wordt.

De ‘Unteren Gaisalpsee Wanderweg’.
Beieren en wandelvakanties: dat is een ideale combinatie. Kies uit meerdaagse wandelroutes zoals de sprookjesachtige König Ludwig Weg, een huttentocht of een dagtochtje. Een prachtig voorbeeld van een (berg)wandelroute is die in de buurt van de Untere Gaisalpsee. Dit magisch groenkleurige meer ligt op een hoogte van 1.508 meter. Het is 3,5 hectare groot en mondt via de Gaisalpbach uit in de Iller. Deze bergwandelweg behoort tot de mooiste van Duitsland en is gelegen in de buurt van Oberstdorf. 
De totale wandeling duurt maximaal 4 uur. Grofweg verdeeld over 2 uur stijgende wandelpaden en 1,5 uur dalend terrein.  


‘Brauereiradwege’ Fränkische Schweiz (Oberfranken). 
Fiets van brouwerij naar brouwerij. In geen enkele andere regio in Duitsland is de dichtheid van brouwerijen zo hoog als in (Bierland) Oberfranken. De Fränkische Schweiz is een prachtige groen en heuvelachtige regio gelegen tussen Bamberg, Bayreuth en Nürnberg. Het is één van pareltjes van natuurparken in Beieren met de typische rotsformaties en idyllisch gelegen dorpjes. Hier ontdek je fietsend de pracht van de natuur en je ontdekt de mooiste brouwerijen. Traditioneel hebben de meeste brouwerijen tevens een Gaststätte (restaurant) met Biergarten. Ook bieden verschillende locaties hotelkamers aan.  
Je kunt kiezen uit prima uitgestippelde tochten van een halve of een hele dag. 
Hier kun je het prachtige Franken beleven en je onderdompelen in de biertraditie. Mocht je het met de auto willen ontdekken dan is de Bierstrasse Franken iets voor jou! 

 

Heerlijk genieten van Beieren tussen ‘hemel en hop’!