Vorige pagina

Hier komt niets bij in de buurt.

Het is een druilerige herfstochtend. Ik ben vroeg opgestaan om vanuit Coburg met de trein naar München te gaan. Door vertraging arriveer ik 15 minuten na de afgesproken tijd, op het station München Hauptbahnhof. Gelukkig geen probleem; ik zie de groep feestvierders bij het afgesproken punt al staan.

Vandaag begeleid ik een internationale mengelmoes van 29 mensen naar het Oktoberfest waar 3 tafels gereserveerd zijn in de Armbrustschützenzelt. Van het Hauptbahnhof lopen we in 20 minuten naar de ingang van het immense festivalterrein de Theresienwiese. Natuurlijk met mijn nieuwe Bavariatripsvlag prominent in de lucht! We moeten nog een kwartiertje in de regen wachten tot het festivalterrein om 10 uur open zal gaan. Maar dat mag de pret niet drukken. In de tussentijd beantwoord ik de vragen van deze vrolijke groep en bouw de spanning op met wat algemene informatie over wat ze te wachten staat. Als de poort opengaat en de meute in beweging komt, is de lucht doordrenkt met opwinding en verwachting. Dit is geen gewone dag; dit is het Oktoberfest, het grootste volksfeest ter wereld. De meesten uit mijn groep van vandaag maken dit voor het eerst in hun leven mee.  

Op het moment dat iedereen in de tent heeft plaatsgenomen, de eerste indrukken op zich in heeft laten werken en er een Maß (een literpul bier) voor hun neus staat, is er het besef dat deze dag een unieke beleving wordt. Dit gezelschap enthousiaste Oktoberfestvierders kon op het eind van de middag maar tot één conclusie komen: dit moet je minimaal eenmaal in je leven meegemaakt hebben! Er is geen volksfeest in de wereld dat ook maar de in buurt komt van het Oktoberfest.

Bavariatrips heeft voor 2024 alweer plannen voor prachtige reisprogramma’s naar het Oktoberfest van München. Voor de exclusieve 4-daagse-reis kun je nu al een voorlopige plek reserveren. Dat wil zeggen dat naar verwachting in maart 2024 een voorlopige reservering omgezet kan worden naar een definitieve boeking. Eerder kunnen er namelijk nog geen tafels in de Oktoberfesttenten gereserveerd worden.  Kijk voor de inhoud van deze reis op de volgende link:  

BEKIJK DE EXCLUSIEVE 4-DAAGSE OKTOBERFESTREIS 2024